Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDerfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.
Les hele saken-
TEST
Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai. Ved siden av en 45 år gammel sensasjon.
-
TEST
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået
Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.
-
TEST
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
-
TEST
Påfyll for barskap samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
-
TEST
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.
Les hele sakenNå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene
Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.
Les hele sakenSlike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.
Les hele sakenSats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele saken -
Kommende kursSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele saken -
Kommende kursUtforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken
I dag serverer vi pitabrød med en smak du garantert vil ha mer av
I dag fyller vi pitabrødet med godt krydret kjøtt på kreolsk vis. Krydderblandingen lager du selv.
Les hele sakenMed denne får rekesesongen en pangstart
Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenBest blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.
Les hele sakenNyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.
Les hele sakenTortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenAkkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.
Les hele sakenSe alt det gode du kan lage med makrell
Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.
Les hele sakenBy på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.
Les hele sakenDet er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på
Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning.
Les hele sakenAkkurat nå er det nok dette du har mest lyst på
Rekesmørbrød med hjemmelaget limemajones på grovbrød er den perfekte fredagssnack.
Les hele sakenUtforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenPannestekt skrei med tomat og løk
Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.
Les hele sakenGjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.
Les hele sakenDenne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,
Les hele sakenPinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.
Les hele sakenDenne rieslingen er sykt billig
For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.
Les hele sakenJapansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenHer finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenHer er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenSpareribsene hurtigmarinerer du slik
Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele sakenArticler - section 37 Right
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
Belønningen er viner med mye karakter og historie.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish
Dette libanesiske flatbrødet med topping av za'atar- eller akkawi-ost er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv. Som med pizza.
Les hele saken